Hannas Grahms akvareller

Självporträtt i akvarell_edited.jpg
Hej! Hanna Grahm här, nu i egenskap av akvarellkonstnär och illustratör.

Det händer något spännande när vi tolkar världen i bilder, oavsett om vi fotar, målar eller helt enkelt väljer att omge oss med en viss typ av bilder. 

Det så tydligt att vi som individer är med och påverkar världen vi alla delar, genom de motiv och tekniker vi väljer. Varje konstverk, varje målning och foto är ett avtryck, en energi och en historia. Vilka historier vill du berätta? Vilken energi vill du vara med att skapa?

Finlsnds vita ros.jpg

Jag har en längtan efter en värld som känns vänlig och underbar att leva i, där alla kan slappna av, utforska och växa in i hela sin potential och peppa varandra att göra detsamma! 

När jag målar strävar jag efter att skapa ett rum som inger lugn, där det milda får plats och där vi känner oss nära naturens tidlösa livsglädje. 

IMG_20210816_141703_edited_edited_edited_edited.png

Du är varmt välkommen att kika på mina akvareller i mitt galleri här nedanför. När du klickar på en bild får du se den i större format, och då får du även mer information om just den bilden.

 

De flesta bilder här är redan sålda, och vill du se vilka akvareller som finns till försäljning kan du klicka på knappen "Akvareller till salu". Då kommer du till min profil på konst.se där jag lägger upp mina nya alster allteftersom de målas och blir redo för försäljning.

Hör av dig om du blir sugen på att köpa en tavla eller om du får en idé till en tavla som du skulle vilja beställa! Det är en glädje att få lära känna nya motiv och bilder :) 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Småfåglarna här ovanför målade jag inför min caféutställning i Märsta Kulturstuga.

Jag är så tacksam att jag fick använda Timo Lainen och Camilla Liljeblads fina referenser!

Fåglarna nedanför målade jag tidigare. De kom till när jag ville skapa konst som jag själv skulle kunna tänka mig att ha på väggen - och eftersom jag är något av en minimalist när det gäller inredning så fick bakgrunden delvis lämnas vit. Min partner blev helt förälskad i uttrycket och jag har därefter målat många tavlor med delvis vit bakgrund för att skapa ett luftigt uttryck som lämnar plats för fantasin.

press to zoom
Nötväckan och forsytian
press to zoom
Björkhäng (Gulärlan och nässelfjärilen i hängbjörken)
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Blåhaken och Blåregnet
press to zoom
1/1

Akvarellens flödande kvalitet upphör aldrig att fascinera mig. Eftersom jag tycker om att ha kontroll så är akvarellen ett medium som utmanar mig på ett bra sätt. De tre målningarna här nedanför har jag målat med intentionen att ge akvarellen plats att flöda, något som kräver en hel del tillit och sinnesro för att få till!

Citronfjärilar och blomster
press to zoom
Vita tulpaner
press to zoom
Gulsparven ser sig om
press to zoom
1/1

Det finns så många vackra foton som jag vill måla av och det är alltid en balansgång mellan att måla av realistiskt och att tolka bilden friare. Jag vill göra fotot rättvisa och vid olika tillfällen använder jag olika strategier.

 

De första tre fotografierna här nedanför är foton av min mångbegåvade vän, naturfotograf Harald Ström, som jag valt att måla av relativt realistiskt medan de följande tre är efter egna foton där jag prioriterat att få med akvarellens flödande karaktär mer än att avbilda detaljerna.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
Siggi och garnet - Tingad
press to zoom
Rosa ros - Såld
press to zoom
Tre vita rosor
press to zoom
1/1

När jag inte lämnar delar av bakgrunden vit utan istället målar målar hela bakgrunden så blir stilen och känslan ganska annorlunda. Här nedanför finns lite exempel på hur det kan se ut. Vilken stil faller dig bäst i smaken?

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Hoppas du har haft det trevligt tillsammans med mina akvareller!

 

Jag har ett gäng till akvareller någonstans i någon vrå och lägger ibland upp mina tavlor på instagram innan de redigeras och hamnar här i mitt konstgalleri, så du är hjärtligt välkommen att kika där också:

IMG_20210816_134533_edited.jpg
  • Instagram

Om du blir sugen på att köpa en akvarell eller har ett foto som du vill att jag ska måla av, eller en idé om en illustration som du vill att jag ska måla - tveka inte att höra av dig till mig!

Du kan helt enkelt mejla till mig på

grahm.hanna@gmail.com

eller fylla i det här fina kontaktformuläret - vilket som går bra!

Ha det gott så hörs vi kanske snart :)

Kontakt

Här kan du kontakta mig om du är intresserad av att köpa en tavla eller om du har en idé om ett beställningsuppdrag, eller något annat: