top of page
Dimmiga berg 1_edited.jpg

Hannas Grahms akvareller

Här kan du se en del av min konst, lära känna min konststil och bildspråk och snart kommer du även kunna köpa konst direkt via denna sida!

(Jag arbetar just nu med att göra en snygg och praktisk shop för mina originalverk och framtida art prints, så det pågår nu i kulisserna!)

Ballongfärd över väderkvarnen akvarell.png
Trädet på fältet i motljus akvarell_edited.jpg
Stilla vatten akvarell.png
Ballongfärd över berg och sjöar akvarell_edited.png
Kossor i sommarnatten akvarell_edited.jpg

Referensfoton av Gustav Lorenz

Det händer något spännande när vi tolkar världen i bilder, oavsett om vi fotar, målar eller helt enkelt väljer att omge oss med en viss typ av bilder. 

Det så tydligt att vi som individer är med och påverkar världen vi alla delar, genom de motiv och tekniker vi väljer. Varje konstverk, varje målning och foto är ett avtryck, en energi och en historia. Vilka historier vill du berätta? Vilken energi vill du vara med att skapa?

Finlsnds vita ros.jpg

Jag har en längtan efter en värld som känns vänlig och underbar att leva i, där alla kan slappna av, utforska och växa in i hela sin potential och peppa varandra att göra detsamma! 

När jag målar strävar jag efter att skapa ett rum som inger lugn, där det milda får plats och där vi känner oss nära naturens tidlösa livsglädje. 

Småfåglarna här ovanför målade jag inför min caféutställning i Märsta Kulturstuga.

Jag är så tacksam att jag fick använda Timo Lainen och Camilla Liljeblads fina referenser! Alla såldes under utställningen, men förr eller senare målar jag med största sannolikhet fler småfåglar.

Fåglarna nedanför kom till när jag ville skapa konst som jag själv skulle kunna tänka mig att ha på väggen - och eftersom jag är något av en minimalist när det gäller inredning så fick bakgrunden delvis lämnas vit. Min partner blev helt förälskad i uttrycket och jag har därefter målat många tavlor med delvis vit bakgrund för att skapa ett luftigt uttryck som lämnar plats för fantasin.

Av dessa fågelmålningar finns de båda blåhakarna fortfarande till salu, så hör av dig om du blivit kär i någon av dem!

Akvarellens flödande kvalitet upphör aldrig att fascinera mig. Eftersom jag tycker om att ha kontroll så är akvarellen ett medium som utmanar mig på ett bra sätt. De tre målningarna här nedanför har jag målat med intentionen att ge akvarellen plats att flöda, något som kräver en hel del tillit och sinnesro för att få till!

Både citronfjärilarna och de vita tulpanerna finns till salu.

Det finns så många vackra foton som jag vill måla av och det är alltid en balansgång mellan att måla av realistiskt och att tolka bilden friare. Jag vill göra fotot rättvisa och vid olika tillfällen använder jag olika strategier.

 

De första tre fotografierna här nedanför är foton av min mångbegåvade vän, naturfotograf Harald Ström, som jag valt att måla av relativt realistiskt medan de följande tre är efter egna foton där jag prioriterat att få med akvarellens flödande karaktär mer än att avbilda detaljerna.

När jag inte lämnar delar av bakgrunden vit utan istället målar målar hela bakgrunden så blir stilen och känslan ganska annorlunda. Här nedanför finns lite exempel på hur det kan se ut. Vilken stil faller dig bäst i smaken?

Hoppas du har haft det trevligt tillsammans med mina akvareller!

 

Jag har fler målade akvareller som emellanåt läggs upp på instagram innan de redigeras och hamnar här i mitt konstgalleri, så du är hjärtligt välkommen att kika där också:

IMG_20210816_134533_edited.jpg

Välkommen att höra av dig - om du blir sugen på att köpa ett färdigt verk eller vill beställa ett konstverk!

Du når mig på 

grahm.hanna@gmail.com

eller genom att fylla i kontaktformuläret

På återseende!

  • Instagram
Kontakt

Här kan du kontakta mig om du är intresserad av att köpa en tavla eller om du har en idé om ett beställningsuppdrag, eller något annat:

Visste du? Nu kan du ta del av Akvarellsamtal!

Jag och akvarellkemisten Alexandra Walsh har startat en Youtube-podd där vi intervjuar några av Sveriges bästa akvarellkonstnärer! Du kan lyssna, komma med förslag på konstnärer och teman - min önskan med detta är att skapa mer utbyte mellan både nya och professionella akvarellister i Sverige!

Akvarellteknik med Elisabeth Biström.png
bottom of page