top of page
Om Hanna Grahm - sång & konst

Hej! Vad kul att du hittat hit!

Det är jag som är Hanna, och jag har upptäckt något väldigt härligt - att vi kan fortsätta utvecklas i nya riktningar oavsett ålder eller tidigare erfarenhet!

Också mysig brun tröja pil & vatten.JPG

När jag växte upp så höll jag på med alla möjliga kreativa saker - dans, sång, fiol, bild. Jag kände mig fri, levande, som att livet var fullt av möjligheter!

 

Jag ritade mycket och älskade det, men det råkade var så att min oerhört begåvade storebror höll på med just bild. Och för att slippa jämföra mig med honom så jag valde att satsa på en annan sak - nämligen sången.

 

Min önskan att "bli bra på" gjorde att jag sökte mig till de mest prestigefyllda skolorna, och även om undervisningen var fantastisk, och jag är otroligt tacksam för all den kunskap som jag fick med mig, så märkte jag hur det lekfulla drivet blev mindre. Plötsligt kändes allt seriöst och "viktigt".

 

"Seriöst" och "Viktigt" var inte det som fått mig att älska skapandet som barn, och under en period som ung vuxen så släppte jag det där med sång, dans och bild helt och hållet... tills det inte gick att vara utan längre!

En mörk novemberdag kittlade längtan att uttrycka mig kreativt igång på nytt och jag började jag måla lite akvarell för att pigga upp mig. Det blev små, små snögubbsakvareller, 5 x 5 cm, som snart växte till 10 x 10 cm, och sedan hela vägen upp till A5 (som kändes jättestort!). Det visste jag inte då, men dessa snögubbar öppnade upp dörren till en helt fantastisk resa inom akvarellen!

Den här gången följde jag lekfullheten och lusten, och jag utvecklades enormt mycket samtidigt som det kändes kul och härligt. Det här fick mig att inse att något som jag vetat hela tiden:

Den snabbaste vägen dit framåt kan dyka upp när vi låter lekfullheten leda vägen!

I min akvarellundervisning, och även i min konst, så vill jag att lekfullheten och kärleken till skapandet ska få leda vägen. Jag vill måla fram en värld där det milda, snälla och mysiga får ta plats, med mjukhet och glädje och sånt som just jag trivs i! 

 

För de som mår bra av värme, mjukhet och glädje finns både originalkonst och konsttryck att bjuda in i hemmet.

Du som går kurser hos mig vill jag ska få med dig en känsla av full tillåtelse att leka och uttrycka just det som Du trivs i.

När vi alla medveten ägnar tid åt att skapa och föra in energi vi mår bra av så tror jag att vi tillsammans skapar en härligare värld.

Vänliga akvarellhälsningar

Hanna

Har du frågor? Tveka inte att skicka ett mejl till:

kontakt@hannagrahm.com

bottom of page